6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu işverenlere işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sağlanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda iş yerlerinde işyeri hekimi hizmeti sağlamak kanuni bir zorunluluktur. İşverenler, iş yerinde belirlenen kriterlere uygun işyeri hekimi bulundurmamaları halinde OSGB’lerden iş yeri hekimliği hizmetleri alabilirler.
İNCELE6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6, 7 ve 8'inci maddeleri gereğince işverenler iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlamakla yükümlüdür. İş güvenliği uzmanlığı hizmetleri 6331 sayılı kanun ve bu kanun kapsamındaki yönetmeliklerle belirlenmiştir.
İNCELEÇalışanların çalışma şartlarına uygun olarak iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini almaları iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltarak daha güvenli bir çalışma ortamı sağlayacak, aynı zamanda işyerindeki yaşam kalitesini ve iş verimliliğini de büyük ölçüde artıracaktır.
İNCELERisk Analizi; iş kazalarını önlemenin ve bu kazalara karşı tedbir almanın ayrılmaz bir parçasıdır. Resmi Gazetenin 29.12.2012 tarih ve 28512 sayılı basımı ile resmi bir kimliğe kavuşan "Risk Analizi" kavramı, İş Sağlığı ve Güvenliğinin de temel taşlarından biridir.
İNCELEAcil durum; işletme çalışanları, müşteriler, ziyaretçiler veya halk arasında ölüm veya ciddi yaralanmalara neden olabilecek veya işlerin durmasına, işletme faaliyetlerinin aksamasına, fiziksel veya çevresel olarak zarar görmesine, tesisin mali yapısının bozulmasına neden olabilecek, beklenmeyen şekilde ve istem dışı gelişen olaylardır.
İNCELELütfen
Bekleyiniz
İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği, Diğer Sağlık Personeli, İşe Giriş Sağlık Raporları ve tetkikler hakkında danışmak istediğiniz noktalar varsa lütfen hemen whatsapp üzerinden iletişime geçiniz..
HEMEN ARA